Op zoek naar de Knoflookpad (deel 1)

De afgelopen jaren zijn er door het IVN, in samenwerking met RAVON veel eieren en larven van de knoflookpad uitgezet, in verschillende poelen bij ons in de buurt. Dit jaar is het tijd geworden om te kijken of deze herintroductie vruchten heeft afgeworpen. Gisteren zijn er een achttal fuiken uitgezet, om te kijken of er jonge larven van dit zeldzame amfibie in de poelen te vinden zijn.

Controle van de fuiken op een privéterrein.
Controle van de fuiken op een privéterrein.

Vanochtend ben ik mee geweest met de eerste controle van de fuiken. Helaas zaten er vanochtend nog geen knoflookpadden in de fuiken. Wat er wel in zat waren veel dikkopjes van de groene kikker, een aantal volwassen kikkers (poelkikkers en bastaardkikkers) en een paar larven van de kleine watersalamander. Daarnaast nog een aantal waterkevers en wantsen, waaronder de geelgerande watertor, de spinnende watertor en de tuimelaar. Gelukkig was er een expert bij die al deze soorten zonder problemen op naam kan brengen.

Vandaag nog geen geluk met de knoflookpadden, maar in de komende weken gaan we het nog vaker proberen, dus; wordt vervolgd…

Lees verder: Op zoek naar de knoflookpad (deel 2)

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie