Pyjamafeestje

Al enige tijd verblijft er een groepje pyjamawantsen in de peterselieplant die in mijn moestuin staat. Ze hebben het er blijkbaar goed naar hun zin, want ze blijven er goed zitten. Iedere keer als ik kijk zie ik wel vier of vijf beestjes. Meestal gezellig, dicht bij elkaar, aan de onderkant van een bloem.

Ik heb al vaker gedacht dat ik er eens een keer met mijn camera bij moest gaan zitten, maar meestal ga ik de moestuin in om groenten te plukken (of onkruid) en dan denk ik niet aan mijn camera. Toen ik vandaag de sproeier aan ging zetten viel mijn oog op de peterselie. Ik zag dat één van de wantsen, helemaal alleen, boven op de plant was gaan zitten. Deze uitnodiging kon ik niet weerstaan, dus ben ik snel even mijn camera gaan halen voor een fotosessie.

20170626-_DSC2963

Pyjamawantsen (Graphosoma lineatum) zijn zonder twijfel de mooiste wantsen die in Nederland voorkomen. Ze vallen goed op en ze hoeven zich ook niet te verstoppen, want door hun zwart-rood gestreepte nachtkleding weten andere dieren dat deze wantsen bijzonder smerig smaken.

20170626-_DSC2946

Geef een reactie