Op zoek naar de knoflookpad (deel 2)

Dit is het vervolg op het bericht ‘Op zoek naar de knoflookpad (deel 1)‘.

Ondertussen zijn we bijna klaar met de derde fuiken-ronde. Na het uitzetten van de fuiken op zaterdag en twee controles (gisteren en vandaag) worden de fuiken morgen voor de laatste keer gecontroleerd en meteen opgeruimd. Dan zit het er voor dit jaar weer op.

Het resultaat valt een beetje tegen. Er is nog geen enkele larve van de knoflookpad gevonden in de fuiken en daar zal morgen waarschijnlijk weinig verandering in komen. Wil dat nu zeggen dat het project mislukt is? Nee, zeker niet. De afgelopen jaren zijn er ongeveer 15.000 knoflookpadden uitgezet in de verschillende poelen. De padden van de eerste lichting zouden ondertussen geslachtsrijp moeten zijn, maar de padden die later zijn uitgezet moeten daar nog een paar jaar op wachten. En het is juist in de laatste jaren dat de grootste aantallen larven van de knoflookpad zijn uitgezet.

Hopelijk hebben we dus in de komende jaren meer geluk.

20170702-_DSC2987

Toch een klein feestje

Voor mijn zoon en oudste dochter maakte het echter weinig uit. Ze hebben zondag een hele leuke tijd gehad toen ze mee mochten helpen met de controles. Bij het IVN zijn ze dol op kinderen en ze zijn flink verwend met posters en informatieboekjes. Ze vonden het prachtig. Bij thuiskomst hebben we een natuurmap gemaakt waar alle folders en zoekkaarten in konden.

Geef een reactie