Tuinvlindertelling

Dit weekend was de tuinvlindertelling 2017, een initiatief van de Vlinderstichting. Het is hierbij de bedoeling dat je even een kwartiertje de tijd neemt om te kijken wat er allemaal voor vlinders in je tuin vliegen. Als groot vlinder liefhebber heb ik natuurlijk ook meegedaan. En als papa iets gaat doen, dan wil mijn zoontje maar al te graag meehelpen.

sdr
Samen met mijn zoon zoeken naar vlinders.

Dus zijn we samen op vlindersafari gegaan in de tuin. Normaal komen er behoorlijk wat vlinders in onze tuin. We hebben zowel in de voortuin, als in de achtertuin een grote vlinderstruik staan. Daar zitten eigenlijk altijd wel een aantal vlinders op. Vandaag viel het echter heel erg tegen. De telling van dit jaar was:

  • 3x Atalanta
  • 1x Dagpauwoog
  • 1x kleine vos

Atalanta’s zitten er dit jaar sowieso overdreven veel in vergelijking met andere jaren, dus dat was niet verwonderlijk. Ook de Dagpauwoog is een veelvuldig bezoeker van onze vlinderstruiken. Alleen de kleine vos is een beetje een buitenbeentje. Het is pas de tweede kleine vos die ik dit jaar in de tuin heb gezien, dus dat is leuk om hem nu weer een keer te mogen begroeten.

Een half uur nadat ik de telling had doorgegeven vloog er nog een groot koolwitje door de tuin, maar die heeft deze keer pech gehad.

Vals spelen

Bij het doorgeven van de telling heb ik wel een beetje vals gespeeld. Mijn vrouw vond dat ik ‘die ene mooie vlinder van vorige week’ ook door moest geven. Ik wilde nog protesteren, maar de kinderen vielen haar bij, dus heb ik maar braaf naar mijn gezinnetje geluisterd.

‘Die ene mooie vlinder van vorige week’ is dan ook niet zomaar een distelvlinder of een gehakkelde aurelia, het was de heuse koninginnenpage. Het was wel een tuinvlinder, maar hij had zich gewoon in de datum vergist.

20170724-_DSC3297
Een weekje te vroeg, maar we tellen hem toch goed. 😉

Geef een reactie