Terug naar school

Vroeger ging ik met lood in mijn schoenen naar school. Elke dag liep ik met een zware boekentas naar het ‘Macropedius college’ toe. School was saai, de leraren stom, en huiswerk was een straf. Ik kon niet wachten tot ik eindelijk klaar was met school.

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik in september mag starten met een nieuwe opleiding. Ik kan niet wachten tot het zover is.

IVN Natuurgidsenopleiding

Na de zomervakantie starten de IVN afdelingen van Bernheze, Oss, Veghel en Uden met een gezamenlijke natuurgidsenopleiding. Tijdens deze twee jaar durende opleiding krijg je heel veel informatie over je eigen omgeving. Het is een hele brede studie, waarbij veel verschillende aspecten van de natuur aan bod komen, maar waarbij je ook vaardigheden als gids worden ontwikkeld.

Na afloop van de studie mag je groepen natuurliefhebbers begeleiden op wandelingen, of aan de slag gaan als scholengids voor het IVN. Daarnaast is het een kaderopleiding, wat betekent dat je ook achter de schermen aan de slag kan voor je club.

Bloggen

Tijdens de studie zal ik veel over mijn ervaringen schrijven hier op dit weblog. Wil je dus meer weten over de opleiding of wil je gewoon volgen wat we allemaal gaan doen? Houd dit weblog dan in de gaten!

Geef een reactie