Dit is eigenlijk een heel simpel recept, maar wel lekker.
Benodigdheden:
1 Vergiet Melganzevoet blaadjes (Mag ook een andere Meldesoort zijn)
1 kg. Aardappelen
2 Middelgrote Uien
100 gr. Roomkaas (ik heb Philadelphia light gebruikt)
naar smaak peper en zout
Bereiding:
1: Pluk de Melganzevoet en was de blaadjes grondig. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes, Snijd de uien.
2: Doe de aardappelen in een ruime pan, voeg daarop de ui en Melganzevoet toe. Doe zoveel water in de pan dat de aardappelen onder water staan.
3: Breng het water aan de kook en kook de aarappelen totdat ze goed gaar zijn.
4: Giet het water af. Voeg de roomkaas toe.
5: Stamp de aardappelen, uien, Melganzevoet en Roomkaas met een pureestamper tot een romige stamppot.
6: Voeg naar smaak Peper en zout toe.
7: Eet smakelijk
Pingback: Onkruid op je bord – Erpse Natuur
Lijkt me lekker..ik zou de melde alleen niet zo lang mee koken…maar er rauw doorheen doen?
Dat kan natuurlijk ook gewoon! Melde is ook heerlijk in de salade en kan zowel rauw als gekookt goed gegeten worden.