Najaar 2020 – Basiscursus Natuurfotografie (VOL)

Heb je een goede camera, maar gebruik je hem eigenlijk alleen maar tijdens de vakantie? Wil je graag leren hoe je betere foto’s kan maken, maar verdwaal je in alle knopjes en menu’s van de camera. Heb je de camera eigenlijk altijd op de stand ‘auto’ staan? Wil je graag mooiere natuurfoto’s maken, maar heb je jezelf er nog nooit echt in verdiept? Wellicht is de basiscursus natuurfotografie dan iets voor jou!

In 2020 verzorg ik een basiscursus natuurfotografie voor IVN Veghel. In drie theorielessen en drie praktijkochtenden leer ik je alles wat je moet weten om verder te kunnen met deze hobby.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Tijdens deze cursus wordt de basis van de fotografie uitgelegd, onderwerpen als belichting, kleurbalans en compositie komen hierbij uitgebreid aan de orde. Daarnaast worden ook veel onderwerpen behandeld die specifiek op natuurfotografie gericht zijn, zoals het benaderen van wilde dieren en fotograferen bij natuurlijk licht.

Om deel te nemen aan deze cursus heb je niet persé een digitale spiegelreflexcamera nodig, ook met een hybride- of compactcamera kun je deelnemen. Het enige vereiste is dat je camera de mogelijkheid heeft om sluitertijd en diafragma manueel in te stellen.

Alle gegevens op een rijtje

De theorielessen zijn dinsdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur in het Pieter Breugelhuis te Veghel. De data zijn 7 april, 12 mei en 26 mei. Naast deze avonden zijn er ook drie praktijklessen, waarbij we de geleerde theorie in het veld gaan oefenen. Dit zijn drie zondagochtenden, waarbij we twee keer van 9:00 tot 12:00 uur op pad gaan. Eén van de praktijklessen start echter al vroeger, dan fotograferen we vanaf zonsopkomst. De data van de praktijklessen zijn 19 april, 17 mei en 7 juni.

Deelname aan deze cursus kost slechts € 25,= voor IVN leden en € 35,= voor niet-leden. Aan de cursus kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Inschrijven kan tot uiterlijk 21 maart 2020, maar wil je zeker zijn van een plekje, schrijf dan zo snel mogelijk in via het contactformulier op mijn website.Over Bjorn van Lieshout

Hoi, ik ben Bjorn van Lieshout. Maar dat is niet het enige dat ik ben. Ik ben ook vader van drie geweldige kinderen, man van mijn lieve vrouw, amateur natuurfotograaf, natuurliefhebber, IVN-er, moestuinier en keukenprins.

Geef een reactie