21 september 2019 – Natuur bij nacht

Hoe vaak ga je ‘s nachts de natuur in? De meeste mensen eigenlijk nooit. Veel dieren zijn dan juist wel actief, denk bijvoorbeeld aan uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Bovendien leent de nacht zich voor hele andere activiteiten, zoals sterren kijken. tijdens de wandeling ‘natuur bij nacht’ kun je veel van de natuur eens op een heel andere manier beleven. Zo gaan we nachtvlinderen, vleermuizen spotten met een batdetector en als het weer het toelaat sterren kijken.

Nachtvlinders inventariseren met behulp van een nachtvlinderlaken.

Nachtvlinders inventariseren met behulp van een nachtvlinderlaken.

Deze excursie wordt geleidt door een groep gidsen (waaronder Bjorn van Lieshout) die het gebied op hun duimpje kennen, omdat het hun onderzoeksgebied is geweest tijdens de natuurgidsen opleiding. Zij kunnen uitgebreid vertellen over het terrein en alle soorten die er voorkomen.

Praktische informatie

De wandeling start om 20:15 uur bij het evenemententerrein in Erp en naar verwachting duurt het tot ongeveer 22:00 uur. Je kan het evenemententerrein bereiken via het pad naast steengraaf 72 in Erp.

De wandeling is natuurlijk gratis voor iedereen die interesse heeft. Je hoeft geen lid te zijn van IVN Veghel.

Wandelen bij nacht

Wandelen bij nacht

Over Bjorn van Lieshout

Hoi, ik ben Bjorn van Lieshout. Maar dat is niet het enige dat ik ben. Ik ben ook vader van drie geweldige kinderen, man van mijn lieve vrouw, amateur natuurfotograaf, natuurliefhebber, IVN-er, moestuinier en keukenprins.

Geef een reactie