11 augustus 2019 – IVN wandeling langs de Leijgraaf

De Leijgraaf is een bijzonder riviertje dat tussen Boekel en Erp ontspringt uit de Aa. Deze gegraven waterloop heeft lange tijd uitsluitend gediend om de waterhuishouding van de aanliggende percelen te reguleren, maar langzamerhand heeft zij steeds maar natuurwaarde gekregen. Tegenwoordig vind je in het stoomgebied van de Leijgraaf veel bijzondere planten en dieren, waaronder veel libellen.

De bandheidelibel met de kenmerkende banden op de vleugels.

De bandheidelibel met de kenmerkende banden op de vleugels.

Tijdens deze wandeling nemen IVN-gidsen Karin Koppen en Bjorn van Lieshout je mee op ontdekkingstocht langs de oevers van de Leijgraaf. We vertellen over de geschiedenis van de waterloop en laten je kennis maken met enkele planten en libellen die in het gebied voorkomen. Een uniek kijkje in de culturele en natuurlijke waarde van dit gebied.

Praktische informatie

De wandeling langs de Leijgraaf vindt plaats op zondag 11 augustus 2019. We beginnen om kwart over tien ‘s ochtends en de wandeling duurt tot ongeveer half één. Deelname aan deze wandeling is geheel gratis en het is niet nodig om jezelf hiervoor aan te melden.

Wil je mee carpoolen vanuit Veghel dan is dat mogelijk. Om tien uur vertrekken we vanaf het Stadhuisplein. Als je op eigen gelegenheid komt dan kun je verzamelen op de Goordreef in Erp, bij het begin van het fietspad.

Alle informatie en een kaartje van de verzamelplaats kun je bekijken op de website van IVN Veghel.

Een prachtige zonsondergang aan de Leijgraaf.

Een prachtige zonsondergang aan de Leijgraaf.

Over Bjorn van Lieshout

Hoi, ik ben Bjorn van Lieshout. Maar dat is niet het enige dat ik ben. Ik ben ook vader van drie geweldige kinderen, man van mijn lieve vrouw, amateur natuurfotograaf, natuurliefhebber, IVN-er, moestuinier en keukenprins.

Geef een reactie