Recept: Zoete Chilisaus

De voorbereidingen voor het maken van zoete chilisaus

Het is weer tijd voor de rode pepers. Als je een paar planten in je groentetuin hebt staan, dan heb je al snel een tiental rijpe pepers per week. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om de rode pepers te verwerken of te bewaren. Eén van de lekkerste manieren om door je voorraad pepers heen te komen is het maken van zoete chilisaus. Het is gemakkelijk en snel te bereiden en de saus is heerlijk bij veel verschillende gerechten.

Ingrediënten:
  • 7 rode pepers
  • 7 teentjes knoflook
  • 275ml. water
  • 275gr. suiker
  • 6el. witte wijnazijn
  • zout
  • 3el. maïzena
Bereiding:
  1. Snijd de pepers en de knoflook zo fijn mogelijk. (Je kan de zaden en zaadlijsten gewoon mee snijden, dan wordt de saus een stuk scherper. Persoonlijk haal ik ze er altijd uit.)
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de maïzena, in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
  3. Laat de saus vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door de pan.
  4. Maak ondertussen in een aparte kom een papje van de maïzena met een klein beetje water.
  5. Giet het maïzenapapje door de saus en laat het nog een minuut zachtjes doorkoken.
  6. Laat de saus nu afkoelen om hem direct te kunnen gebruiken, of giet de hete saus in een gesteriliseerde pot om hem langer te bewaren. (Na het vullen de pot ondersteboven laten afkoelen.) Als de saus is afgekoeld kun je de pot enkele weken bewaren in de koelkast.
Het eindresultaat, de zoete chilisaus.
Het eindresultaat, de zoete chilisaus.

About Bjorn van Lieshout

Hoi, ik ben Bjorn van Lieshout. Maar dat is niet het enige dat ik ben. Ik ben ook vader van drie geweldige kinderen, man van mijn lieve vrouw, amateur natuurfotograaf, natuurliefhebber, IVN-er, moestuinier en keukenprins.

View all posts by Bjorn van Lieshout →

Geef een reactie