Recept: Melganzevoet Stamppot

Melganzevoet stamppot met hamlapjes.

Dit is eigenlijk een heel simpel recept, maar wel lekker.

Benodigdheden:

1 Vergiet Melganzevoet blaadjes (Mag ook een andere Meldesoort zijn)
1 kg. Aardappelen
2 Middelgrote Uien
100 gr. Roomkaas (ik heb Philadelphia light gebruikt)
naar smaak peper en zout

Bereiding:

1: Pluk de Melganzevoet en was de blaadjes grondig. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes, Snijd de uien.

2: Doe de aardappelen in een ruime pan, voeg daarop de ui en Melganzevoet toe. Doe zoveel water in de pan dat de aardappelen onder water staan.

3: Breng het water aan de kook en kook de aarappelen totdat ze goed gaar zijn.

4: Giet het water af. Voeg de roomkaas toe.

5: Stamp de aardappelen, uien, Melganzevoet en Roomkaas met een pureestamper tot een romige stamppot.

6: Voeg naar smaak Peper en zout toe.

7: Eet smakelijk

3 Comments on “Recept: Melganzevoet Stamppot”

Geef een reactie