Recept: Basisrecept Courgettesoep

Courgettesoep met crème fraîche en zalmsnippers.

Dit is het basisrecept dat ik altijd gebruik voor het maken van een heerlijke courgettesoep. Dit recept is gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. Onder het recept vind je daarom enkele lekkere variatietips.

Deze soep laat zich gemakkelijk invriezen, zodat je ook in de winter kan genieten van een heerlijke bord courgettesoep.

Ingrediënten:

* Ik gebruik altijd Maggi Drinkbouillon tuinkruiden, maar andere bouillonpoeders en blokjes zijn natuurlijk ook gewoon te gebruiken. Het lekkerst zijn de bouillonblokken in de smaken kip of groenten.

Bereiding:
  1. Snijd de courgettes in kleine blokjes en snipper de uien.
  2. Smelt een beetje bakboter in de soeppan en fruit de uien tot ze glazig zien.
  3. Voeg de courgettes toe en bak deze vijf minuten aan.
  4. giet er zoveel water bij dat de courgettes net onder water staan en breng het aan de kook.
  5. Voeg voor iedere liter soep een ruime eetlepel Maggi Drinkbouillon tuinkruiden toe. Wanneer je een liter water gebruik en twee liter courgettes voeg je dus drie eetlepels bouillonpoeder toe.
  6. Laat de soep ongeveer tien minuten zachtjes doorkoken.
  7. Haal de soep van het vuur en pureer hem met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat.
  8. Breng de soep eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
Courgettesoep met crème fraîche en zalmsnippers.
Courgettesoep met crème fraîche en zalmsnippers.
Variatietips:

Zonder verdere toevoegingen is deze soep al heerlijk, maar er zijn veel mogelijkheden om deze soep aan je eigen voorkeuren aan te passen. Hieronder zal ik er enkele noemen:

  • Courgettesoep combineert heerlijk met tijm. Voeg daarvoor tijdens het koken een handje vol verse, fijngehakte tijm toe.
  • Een klassieker is courgettesoep met crème fraîche, dit kun je met de staafmixer door de soep mengen, of je kan bij het serveren een lepel crème fraîche toevoegen. Dit kun je ook vervangen door (kook-)room.
  • Je kan de ui vervangen door lente-ui of prei. In dat geval bak je de lente-ui of prei in een aparte steelpan en voeg je het pas na het pureren toe aan de soep.
  • Voor een luxe soep kun je gerookte zalmsnippers toevoegen. Strooi deze pas in het bord vlak voordat je de soep opdient.
  • Natuurlijk zijn er nog veel meer variatiemogelijkheden, zoals courgettesoep met pesto of kip. Wanneer je even zoekt op het internet vind je nog veel meer heerlijke tips.

About Bjorn van Lieshout

Hoi, ik ben Bjorn van Lieshout. Maar dat is niet het enige dat ik ben. Ik ben ook vader van drie geweldige kinderen, man van mijn lieve vrouw, amateur natuurfotograaf, natuurliefhebber, IVN-er, moestuinier en keukenprins.

View all posts by Bjorn van Lieshout →

Geef een reactie